A reggeli rutin kávéval indul

Régebben nem voltam egy korán kelő típus, kifejezetten nehezemre esett felkelni reggelente. A munkám miatt viszont, muszáj volt ezzel kezdenem valamit, mert nem engedhetem meg az elalvás miatti csúszásokat. Egyszer olvastam valahol a reggeli rutin tevékenységek fontosságáról, ez azt jelenti, hogy minden napot ugyanazokkal a megszokott cselekvésekkel kezdjünk. Ha az ébredés után, megszokásból csinálunk egy-két dolgot, az pozitív kihatással van a nap későbbi részére is.

Amióta kialakítottam egy fix, felkelés utáni időbeosztást magamnak, azóta sokkal könnyebben indulnak a reggelek. Ami igazán ki tud húzni az ágyból, az vagy egy finom reggeli, vagy egy jó zuhany. A kettő kombinációja esetén pedig, biztos a siker. Mostanában direkt reggel tusolok, mert az ébreszt fel a leginkább. Még kézműves szappanokat is szereztem be, hogy csalogatóbb legyen a fürdőszoba. Nagyon szép színes, illatos szappanok. A mentás változat kifejezetten frissítően hat. Ha este használom, akkor inkább a levendulásat, mert annak erősebb a nyugtató tulajdonsága. A szappanok illatát a növényi illóolajok adják.

A linkelt oldalról szoktam megrendelni ezeket a kézműves szappanokat. A házhozszállítás ingyenes, és még pénz-visszafizetési garancia is van, ha nem vagyunk elégedettek a kipróbált termékkel. Én eddig mindegyikkel meg voltam elégedve. A legjobb illata számomra, a mézes szappannak volt. Ez édes narancs illóolajat is tartalmaz, valószínűleg az ízlett a legjobban, de fahéj illóolaj is van benne.

A legtöbb szappanban van valamilyen olaj. Napraforgó-, olíva-, vagy kókuszolaj. Ezek ápolják és megnyugtatják a bőrt. A másik fő összetevő a méltán híres shea vaj. Rengeteg kozmetikumban megtalálható, mint természetes alapanyag. Nem véletlenül, mivel sok pozitív hatása van. Hidratáló, bőrnyugtató és kifejezetten ajánlott az érzékeny bőrűeknek. A körömvirágos szappanban jótékony hatású flavonoidok és karotinoidok vannak. A szappanok mellett, ugyanezen az oldalon láttam, hogy van natúr tusfürdő is, ami szintén 100%-ban természetes alapanyagokból készült.

Szóval a reggeli rutin nálam egy jó zuhanyzással indul. Sokan először kávéznak, de ez nem tesz jót az üres gyomornak és a kávéval foglalkozó szakemberek azt mondják, hogy az ideális időpont az első kávéra, ébredés után egy órával van. Felkelés után tisztálkodás, reggeli, esetleg egy két fontos e-mail elolvasása és utána jöhet egy csésze fekete.

Egyre inkább előnyben részesítem a kézműves termékeket minden területen. Különösen fontos ez a kozmetikai termékeknél, mivel azokat közvetlenül a bőrre kenjük és onnan fel is szívódhatnak. A kisebb manufaktúrákban általában natúr dolgokat állítanak elő, amik mentesek a szintetikus anyagoktól. Ez nem csak közvetlenül a saját egészségünknek tesz jót, de a környezetet is védi. A kézműves szappanok nem tartalmaznak szulfátokat, tenzideket és petrolkémiai anyagokat, amik a természetbe kijutva károsíthatják az élőhelyeket. Helyettük a növényi összetevőkben lévő természetes hatóanyagok adják a tisztító hatást. Ugyanúgy megfelelnek a higiéniai követelményeknek, mint a bolti szappanok, ráadásul még nyugtató hatásuk is van. Ami akár egy nehéz reggelen, akár egy fárasztó nap után, este lefekvés előtt is nagyon hasznos tud lenni.

Ezeknek a termékeknek finom illatuk is van, reggeli ébresztőnek sem utolsó. Utána jöhet egy kiadós reggeli, mert az a nap egyik legfontosabb étkezése. A hab a tortán a frissen főzött kávé, aminek az illatát, mint már korábban is írtam, szintén imádok. Egy ilyen megszokott reggeli rituálé után energiával telítve indul a reggelem.

Az őszi, téli hűvösebb időben jobban oda kell figyelni az egészségünkre és ehhez hozzá tartozik a bőrünk ápolása is. A kiszáradást megelőzendő használok natúr kézkrémeket én is.