Polcrendszerek, kávék, beszélgetések

Közeleg a 15 éves érettségi találkozónk, és Peti, az osztály örök eminense, felkért, hogy segítsek neki megszervezni, összeverbuválni a csapatot. Megbeszéltük, hogy összefutunk egy találkozóra, hogy átbeszéljük, és elosszuk a főbb teendőket. Valami szívbarát kávézóba hívott, nem is értettem, mi ez, azt gondoltam, hogy valami újkeletű irányzat az egészség propagandában, de kiderült, hogy csak arról van szó, hogy Peti magas vérnyomására nem kéne kávét inni, de mit tegyen, ha egyszer imádja. Ezen a speciális helyen pedig vannak kávékülönlegességek, amik nem nyomják még feljebb a vérnyomását.

Mindenesetre, a lényeg, hogy összefutottunk, és meglepően gyorsan letudtuk a találkozóval kapcsolatos teendőket. Ezután a magánéletünkre terelődött szó, és én mesélni kezdtem, hogy éppen lakásfelújításban vagyunk. Nemrég rádöbbentünk a feleségemmel, hogy tényleg elképesztően sok cuccunk van, és nehéz rendszerezni. Elássuk a beépített szekrényekben, aztán sose találunk semmit. Így valamiféle polcrendszer beszerzésén gondolkodunk, és kellene valami a garázsba is, mert ott is elég nagy a káosz a szerszámok, festékes dobozok között.

Legnagyobb meglepetésemre Peti kapásból egy konkrét terméket ajánlott a problémánkra: Salgó polc. Elmondta, hogy ők pár hónapja az irodában cserélték le az elavult berendezést, és ilyen polcokat hoztak helyette az irodákba. „Átküldöm a honlapjukat, nézd meg bátran, érdemes!”

Hazafelé tartva már a buszon megnéztem, milyen ez a Salgó polc. Ez egy fémből készült, úgy nevezett könnyű polc, horganyzott acélból. Az anyagot már ismertem, a kutyakennel is ebből van, és valóban masszív, méretéhez képest könnyű fém, simán el tudtam képzelni, hogy milyen praktikus polcok készülhetnek belőle.

Megtudtam, hogy ez csavarmentes verzió, ami kedvezőbb, mint a csavaros kivitel. Hogy könnyen összeszerelhető, az a kennel nyomán már nem újdonság, de azért ez igen fontos szempont, hiszen nem mindegy, hogy az embernek rámegy-e az egész napja néhány új polc összeszerelésére és elhelyezésére, vagy meg tudja oldani gyorsabban is. A polcok teherbírása nagyon magas, így kiválóan alkalmazhatóak majd a pincében nehéz dolgok tárolására is, és azon sem kell majd izgulnom, hogy a feleségem túlpakolja például könyvekkel. A holnapról kiderült az is, hogy igazából bárhol hasznosíthatóak ezek a polcok: nem csak a garázsban vagy a nappaliban. Megfelelőek kamrai tárolásra, irodai irattartó polcnak, műhelybe vagy akár gardróbba is.

Ennek fejében úgy éreztem, érdemes átgondolnunk, hova szükséges még ilyen polc a lakásba, és egyszerre elintézni az egész mizériát. Amikor hazaértem, és megmutattam a feleségemnek, mit találtam, nem volt elragadtatva az ötlettől, szerinte ez a hideg, fémszínű valami nem való például egy nappaliba. Szerencsére ezen a problémám könnyen segíthetünk, a horganyzott acél ugyanis festhető, így olyan színűre kenem le neki, amilyet csak akar. Ezzel már szerencsére kibékült, így átbeszéltük, hogy a nappaliba kerülőket barnára és fehérre, a hálószobait pedig kékre és ezüstre festjük majd. A garázsba és a kamrába kerülő marad acél színű, hiszen ott nem fontos a dizájn.

Megbeszéltük, hogy mivel 2-3 napon belüli kiszállítást ígért a honlap, csak a következő héten rendeljük meg a terméket és a hétvégét rászánjuk a festegetésre, összeszerelésre, pakolásra.

Petinek aztán másfél hónap múlva már boldogan mutogattam az érettségi találkozón, amit végül szintén a szívbarát kávéházba szerveztünk, hogy milyen klasszul mutat a nappaliban és a halóban a polc, amit ajánlott, és hogy nagyon szolgálatot tesz a garázsban is.