Motoros álmok egy kávézóban

Laurával kedvenc kávézónkban ültünk, napsütéses, gyönyörű őszi délután volt, mikor a rakparton egy motoros száguldott el. Összenéztünk, mindketten imádtuk a motorokat, éppen azt tervezgettük, hogy tavasszal elmegyünk egy motoros túrára együtt. Már csak azt nem tudtuk hol vegyünk hozzá rendes felszerelést, mert korábban sosem voltunk hosszabb úton.

Gyorsan fel is hívtam apukámat, aki nagy motoros volt annak idején. Természetesen megint úgy kezdte a beszélgetést, hogy nem örül ennek a hobbimnak, hisz olyan veszélyes, de hát tudja, hogy tőle örököltem, csak hát félt nagyon. Végül mégis elkezdett mesélni kedvenc motoros boltjáról, a Shoxról . „Abban az üzletben mindent megtaláltok, amire szükségetek van, ráadásul, ahogy ismerlek, sosincs időd semmire, hát innen még meg is rendelheted, amire szükséged van, kiviszik a lakásodra, tudod ilyen internetes bolt, vagy hogy nevezitek ti fiatalok.” Mondta, s mi összemosolyogtunk Laurával, nyilván a webshop kifejezést kereste apukám. Aztán folytatta monológját a motoros boltról, ahol a ruházattól kezdve a bukósisakon át mindent kapni, s ha helyben vásárolunk, akkor, amíg a barátnőm a kezes-lábasokat próbálgatja, addig én gyönyörködhetek az éppen kiállított motorban, vagy beszélgethetek az egyik eladóval, mert hisz vele is milyen kedvesek voltak mindig. Olyan lelkes volt, hogy végül úgy döntöttünk mindenképpen elvisszük majd magunkkal a vásárlásra, mégiscsak ő a profi a témát illetően.

Kicsit még csevegtünk motoros álmainkról, majd mikor már kezdett lemenni a nap kiittuk az utolsó kortyokat a virágos kis csészékből, és útnak indultunk, fejünkben a képekkel, amint a motoros boltban válogatunk a jobbnál-jobb kiegészítők közt, majd útra kelünk kedvenc motorjainkon.