Kávézás közben is táskákat nézegetek

Sokan azt mondják, hogy a kávézás szinte már egy rituálé nekik, szeretnek ilyenkor nyugodtan leülni egy csendes sarokba, és semmi mást nem csinálni, csak élvezni az egy csésze forró kávéjukat. Azt mondják az evésről is, hogy ilyenkor elvileg nem is szabadna semmi mással sem foglalkozni, csak az étellel, mert ha valaki csak befalja az ételt anélkül, hogy odafigyelne rá, és közben a tévét nézi vagy mást csinál, akkor nem tudja élvezni az ízeket, és annyira jól sem lakik. Régen én is próbáltam úgy meginni a reggeli kávémat, hogy közben nem csinálok semmi mást, tényleg csak az italra koncentrálok. Elvégre mi értelme van egy csomót költeni egy drága kávéfajtára, amit mondjuk egy messzi dél-amerikai országból importáltak, ha közben az ember nem is érzi az ízét, mert csak felhajtja.

A kávé nekem nem csak olyasmi, amit azért iszom, hogy több energiám legyen, hanem tényleg élvezeti cikk. Ráadásul próbálok inkább szívbarát kávét venni, ami nem emeli meg annyira pulzusomat, tehát sokszor nem is élénkítés miatt iszom. Szóval tudom, hogy a kávézásnak meg kéne adni a módját, de elismerem, hogy sokszor nincs nekem erre időm. Néha tényleg csak az a 10 percem van reggelente, amíg megiszom a kávém, és nincs időm arra, hogy ezt a pár percet csak a kávéval töltsem, és közben csak bámuljam a falat. De azért próbálok olyan dolgokat csinálni ez alatt az idő alatt, amit élvezek, és inkább relaxálni, nem elsietni a kávézást.

Ami mostanában nagyon érdekel, az a táskák. Régebben is sokat vásároltam az interneten, de inkább műszaki cikkeket vagy sminket. Eddig féltem ruhát rendelni a neten, mert mi van, ha nem lesz jó, ha rendelek 5 pólót, és mindet vissza kell küldeni, és az még sokkal több nyűggel jár, mint ha simán bemennék a boltba, majd felpróbálnám és megvenném, ami kell. Valahogy a táskákkal is így voltam eddig, nem akartam megpróbálni a netes rendelést, mert mi van, ha ugyan jól néz ki a darab a képen, de amikor kihozzák, mégis mást kapok, mint amit reméltem.

Ezért nem is nézegettem eddig olyan oldalakat, ahol kiegészítőket is árulnak, de aztán egy barátnőm mesélt egy oldalról, ahonnan ő már többször is rendelt, a Bagboxról, ahol sok bőr táska van. Én is láttam már nála olyan táskát, amit erről az oldalról rendelt, és nagyon tetszett a formája és a minősége is. Először kicsit húzódoztam, de aztán én is felnéztem erre az oldalra.

Annyi különféle termék volt ott, hogy meg is lepődtem, mert a táskákon kívül árulnak még ott női és férfi aktatáskát, pénztárcákat, bőröndöt, övet, ékszertartó dobozt, és még sok más apróságot is. Annyira magával ragadott az oldal, hogy a kávészünetekben is azt néztem. Említettem, hogy szeretek kávézás közben relaxálni, és rájöttem, hogy nekem egy nehéz nap után ez a legjobb terápia, ha kiegészítőket nézek, és iszom egy finom kávét.

Aztán persze nem álltam meg itt, mert magamnak is akartam tudni az egyik bőr táskát, amit kinéztem. De tényleg előtte igyekeztem tájékozódni, hogy ne érjen meglepetés. Megnéztem alaposan a táska leírását, de egyébként világosan feltüntetik mindennek a méretét is. Még egy kicsit így is aggódtam, hogy mi lesz, ha mégse fog tetszeni, ha megkapom, de kiderült, hogy nem kell ettől tartanom, mert simán kicserélik az árut, sőt, 30.000 ft feletti vásárlás esetén teljesen ingyen küldenek egy futárt, aki cseréli a terméket. Amúgy a szállítás 10. 000 ft feletti rendelés esetén ingyenes.

Így már tényleg nem kellett semmitől sem tartanom, úgyhogy rendeltem egy táskát az oldalról. Ki is hozták 2 hete, és nagyon tetszik, tényleg jó minőségű a bőr, és olyan a mérete, amilyet akartam. Most már szerintem minden kávézás közben tényleg folyton azt az oldalt fogom nézni. Ha az ember talál egy megbízható webboltot, sokszor még akkor azt nézegetni, amikor vásárolni sem akar. Olyan ez, mint a kávé, amit az ember bármikor szívesen megiszik egy csészével.