Kávé és bukósisak teszt

A kávé egy olyan dolog, ami tipikusan megosztja az embereket. Van, aki imádja, és van aki annyira utálja, hogy még az illatától is rosszul van. Aztán persze vannak olyanok, akik az illatát szeretik, de az ízét nem, és fordított felállásban is volt már szerencsém kávé bojkotthoz. A lényeg az, hogy talán ez az egyetlen olyan drog – mert hogy igen, drognak számít a kávé és a tea is, mivel stimulálja a fogyasztók szervezetét -, amely ilyen hatalmas méretű területet meghódított, fogyasztása elfogadottá, sőt közkedvelt, társadalmi, napi szintű rutinná vált. Vannak persze olyanok, akik nem tehetnék meg, hogy kávézzanak, mert különböző szív és érrendszeri panaszaik vannak. Nekik készült főként a koffein mentes kávé, mely káros hatással lehet az arra érzékeny szervezetre.

Én személy szerint nem igazán rajongok a kávéért. A hatását imádom, mert állandó pörgést igényel a munkám, a hobbim és az egész életem, de sajnos a kávé ízétől kiver a frász. Sok mindennel szoktam próbálkozni, általában azzal, hogy cukorral és tejjel igyekszem a lehető legjobban elnyomni azt a keserű ízt, ami a leginkább taszít ebben. Van egy barátom, aki viszont imádja a kávé ízét, de ő a szívbetegsége miatt nem fogyaszthatja, így mindig olyan exkluzív helyekre jár kávézni, ahol többfajta koffeinmentes kávét is felszolgálnak. Egyszer elhatározta, hogy magával visz, és tanácsol nekem egy olyan kávét, ami után még én is megnyalom mind a 10 ujjamat.

Mivel nagy motoros, és tudja, hogy én pedig imádom a motorokat, ezért megígérte, hogy motorral megyünk, így legalább valami pozitív is lesz a napomban, ha mégsem ízlik egyik kávé sem. Pontosan aznap kapta meg az általa rendelt két bukósisakot is, melyek tökéletesen szerepeltek az oldal által alkalmazott bukósisak teszten, így nyugodt szívvel indulhattunk neki az útnak. A bukósisakom mondjuk egy kicsit nagy volt a fejemre, de már annak is örültem, hogy volt egyáltalán szabad darab, sajnos régebben egyszer-kétszer előfordult, hogy bukósisak nélkül indultunk útnak. Tudom, hogy a méretbeli különbség sem egészséges, de sajnos nem lehetett másként kiküszöbölni a problémát, és én bíztam a webshop bukósisak tesztjében.

Úgy látszik, ez a próbák napja volt. A bukósisakok is remekül szerepeltek, igaz, szerencsére nem volt éles helyzet, de az utazás nagyon kényelmes volt benne. Amikor megérkeztünk a kávézóba, megcsapott a frissen pörkölt kávé zamata, ami olyan szintű nyáltermelést váltott ki belőlem, hogy ha nagyon rossz lett volna a kávé, akkor sem érdekelt volna. Pedig az illatáért sem voltam oda eddig. Legalább három fajta kávét végigkóstoltam, direkt csak arra utazva, hogy melyiknek van cukor és tej nélkül is kellemes utóíze a megszokott kesernyés íz helyett. Ebből kettőre tényleg azt kell mondanom, hogy valóban finom volt, és ezt előszeretettel fogyasztanám a kis saját konyhámban szürcsölgetve, minden féle adalékanyag nélkül. A maradék egy az már közelítette az általam kívánt állapotot, de még mindig nem volt az igazi. Próbáltam beszerezni ott a helyszínen a számomra ízletesnek bizonyuló csomagokból, de sajnos nem volt készleten és az eladó meg sem tudta mondani, hogy hol tudnék itthon ilyen típusú kávét beszerezni.

A motorozás hazafelé is hatalmas élményt nyújtott, a bukósisakokkal továbbra is nagyon jól mulattuk az időt. A legnagyobb meglepetés a napban viszont az volt, amikor a barátom közölte, hogy ez a bukósisak egyébként most már az enyém, és a következő hétvégén egy remekbeszabott kirándulás vár a tesztelt bukósisakok és kávék földjén. Ilyen jó meglepetésben is régen volt már részem.