Jobban indul a reggel egy bögre forró kávéval és egy jó meleg padlófűtéssel

Reggel hatkor csörgött az ébresztőm. Nem szoktam ilyen korán kelni, általában csak hétkor, ma azonban előbb be kellett mennem a suliba. Olyan kómás voltam, hogy ahogy félálomban kiszálltam az ágyból, még a mamuszomba is elfelejtettem belebújni, pedig nagyon fázós vagyok, főleg téli reggeleken, kialvatlanul.

Kicsoszogtam a konyhába a zoknimban és kinyitottam a kotyogós kis kávéfőzőmet, hogy megtöltsem az elengedhetetlen mannához szükséges vízzel és kávédarával, ami a reggeleim részét képezi. Amíg főtt a kávé, elkezdtem magamnak megcsinálni a reggelimet, ami egy teljes kiőrlésű kenyérből, Edami sajtból és paradicsomból készült szendvics volt. Pár éve sikerült rászoktatnom magam, hogy rendesen reggelizzek.

Miután kitöltöttem a forró kávét, leültem a szendviccsel és a bögrével az asztalhoz és hozzáláttam a reggelimhez. Ekkor tűnt fel valami szokatlan: nem vettem fel a szőrös, norvégmintás mamuszomat, mégsem fázik a lábam. Ez meg hogy lehet?

A talpaim alól kellemes meleg áradt. Ekkor kezdtem csak annyira magamhoz térni, hogy hirtelen beugorjon: tegnap új, elektromos padlófűtés rendszer lett beszerelve. Most éreztem csak igazán, menyire kellemes is ez a fűtőberendezés.

padlófűtés rendszer

A kapcsolatom az elektromos padlófűtés rendszerrel a következőképpen kezdődött. Új albérletbe költöztem, ahol ideje volt korszerűsíteni a fűtést, mivel a régi gázkonvektorok már nem működtek elég biztonságosan, a vázuk elrozsdásodott. Ezért a főbérlő közölte, hogy napokon belül kiérkeznek a szerelők és padlófűtés lesz beüzemelve a lakásban.

A főbérlőm a padlófűtés rendszert az elektromospadlofutes.info oldalról rendelte. Mondta, hogy sokat járt utána, és ezt a céget tartotta minden szempontból a legideálisabbnak és legmegbízhatóbbnak. Az oldal kielégítő információkkal szolgál a padlófűtéssel kapcsolatban. Kitűnő megoldás volt az AHT fűtőszőnyegek alkalmazása az egész lakásban, mivel ez nem csak a lakás építésekor, hanem utólag is beszerelhető.

Az AHT amorf fűtőszalagjait simán beszerelték a padlóburkolat alá. A főbérlőm azért döntött emellett a fűtőberendezés mellett, mert az AHT fűtőszőnyegek gyorsan és hatékonyan képesek nagy felületeket befűteni, ráadásul ez az egyik legköltséghatékonyabb módszer manapság a piacon. Nyilvánvalóan sokkal energiahatékonyabb és biztonságosabb is, mint például a gázkonvektorral való fűtés. Ezen kívül az amorf fűtőszőnyegek vékonyságuk és diszkréciójuk ellenére nagyon is hatékonyak és a komfortérzetet is javítják.

A honlapon lehetőség van árajánlatot kérni, amit a főbérlőm meg is tett, hogy a lakására szabott, egyéni szolgáltatás és padlófűtés rendszer áráról tájékozódjon. Ehhez meg kell nevezni az ingatlan típusát, méretét, a helyiségek és a termosztátok számát, valamint pár személyes adatot kell megadni, és már mehet is az ajánlatkérés. Ezután a cég egyeztetett a főbérlőmmel egy személyes felmérés ügyében, mivel a fűtendő helyiségek paramétereit először saját szemükkel kell felmérniük. Így biztosan tudni fogják, pontosan mennyi fűtőszőnyegre lesz szükség a lakásban.

A honlapon lehetőség van vásárlók véleményeit is elolvasni az elektromos padlófűtés rendszerről. Magyarországon csak pár éve jött divatba ez a fűtési mód, más országokban azonban már évek óta hódít. Így nem csoda, hogy a különböző – nagyon pozitív – véleményeket külföldi vásárlóktól olvashatjuk. A főbérlőmet természetesen ez is csak megerősítette a vásárlásban.

Így történt tehát, hogy elektromos padlófűtés rendszer került az új albérletembe, aminek nagyon örülök. Főleg azért, mert nem vagyok a papucsok híve, habár a mamuszom elég kényelmes és cuki, mégis jobban szeretek mezítláb mászkálni. Továbbá a rezsim is sokkal alacsonyabb lesz ezáltal, valamint a gázkonvektorokkal sem kell bajlódni.