A jó kávét szórni kell, mint a cukrot, ilyenkor jön képbe a flottakezelés!

Amikor egy vállalkozás fejlődik, főleg egy olyan, aminek részese vagy akár egy kicsit is, az mindig boldogsággal tölti el az embert. Cimborám ”coffe to go”-ja kezdet nagyon megszaladni. Azt mindig is tudtam, hogy a kávé kelendő termék, de ahogy ő főzi le a kávét, az valami egészen hihetetlen és teljesen új élményt ad a kávézásnak! A titkot nem írom le, mert biztos ledorgálna érte haverom, hisz attól más, mint a többi kávé a piacon, meg attól is, hogy kifejezetten jó áron tudja tartani, nem úgy, mint a nagy amerikai láncok, amik kifejezetten lehúzzák Európában az embert, mert itt értéknek állítják be azt, ami a tengerentúlon egy alap semmiségnek számít. Örülök, hogy egy magyar kezdeményezés így beindult és igaz nem vagyok tulajdonos meg semmi ilyesmi, de hogy egy barátomnak sikeres üzlete van, az elég sok büszkeséggel tölt el!

A terv a jövőre nézve, hogy még több kávé kerüljön eladásra és ne csak az kapjon, aki bemegy az üzletbe, hanem ki is tudjon szállítani. Pontosan az a terv, hogy nagyobb cégekkel, multikkal leszerződni, hogy munkakezdésre mindenkinek elérhető lesz a frissen főzött kávé! A felmerülő probléma nem a kávé frissen tartása, hanem, hogy ki, mivel, hogyan fogja kivinni ezeket. Sok péntek, szombat estét átbeszélgettünk, hogy mi lenne a jó megoldás, és végül is a legegyértelműbb maradt. Autókat kell szerezni!

Itt jön képbe a flottakezelés! Nem bicikli, motor kell, hanem személygépjármű, mert csak azzal lehet a megfelelő mennyiségű kávét elszállítani. Így kutatni is kezdtünk a neten, kivel, hogyan, miért lenne érdemes együttdolgozni. Találtunk is egy megfelelőt, ahol több féle finanszírozási forma közül lehet választani; hitel, lízing, tartósbérlet. Már az szimpatikus volt bennük, hogy választási lehetőségünk van, és hasonló megoldást kínál kis cégeknek, amit a nagy multik szoktak használni. Én nem értek annyira ezekhez a dolgokhoz, mint haverom, de segíteni szeretnék, neki amennyire tudok, ezért csak bíztatni tudtam, hogy biztosan megbízható egy olyan szolgáltatás, ami arra is fordít figyelmet, hogy minden platformon tökéletesen jelenjen meg a honlapja. Ez manapság szerintem egy olyan alap, hogy aki nem rendelkezik kifogástalan weboldallal, azt nem is szabad komolyan venni.

Cimborám azért, több szakértő véleményét is kikéri majd az ügyben, és igényli azt az 5 költségcsökkentő lépést is, ami a honlapon elérhető, hisz nem lenne jó, ha túlzott mértékben növelné az árát a kávénak a flotta kiépítése. Alig várom már, hogy belevágjon a flottakezelő teendőkbe és legyen sok céges autója, mert gondolkoztam azon, hogy hétvégenként kisegítem az elején, ha nem lesz elég sofőrje! Minél jobban, hozzá szeretnék járulni barátom céges sikereihez, bár egy ilyen jónak ígérkező flottakezelő mellett nem biztos, hogy túl sok szükség lesz rám!